lauantai 29. marraskuuta 2014

Ensimmäinen adventti saa tulla

Nyt on valmista ensimmäisen kynttilän sytyttämiseen. Porotkin pälyilevät taustalla, että jotakin on tulossa. Maa sai tänään hiukan valkeaa peitettä pinnalleen. On joulumyyjäisten aika. Mukaan lähti saaristolaisleipää, laatikoita ja mukavia juttuja muotoiluinstituutin myyjäisistä kuten salmiakkipipareita. Olivat erinomaisen makuisia.


Mitä löytyykään ensimmäisestä luukusta? Olin hätäinen ja joulukalenterini alkaa jo tänään. En hankkinut kalenteria vaan kerään ideoita ja oivalluksia arjesta, tästä alkaa minun joulukalenterini.
Muotoiluinstituutin joulumyyjäisistä löytyi tällaisia hyvin paketoituja ja ideoituja herkkuja. Puskissta tuotenimellä oli vaikka mitä ihanaa. Salmiakkipiparia paketoituna mustaan silkkipaperiin. Mukaan lähti pari purkkia herkkuja. Sopaset- marinoituja suppilovahveroita sekä K . . hutney - karpalochutneyta.


Nyt syttyi eka kynttilä.. Salmiakkipiparilevyjä. Tästä tulee takuulla meidän uusi jouluperinneleipomus. Juuri sopivasti salmiakkia ja hyvä taikina. Levyihin oli myös painettu jotain kirjainyhdistelmiä, olisiko valmistajien salakieltä. Ihana idea! Minulla on hymy huulilla!



perjantai 28. marraskuuta 2014

Lempparivillasukat viehättää

Villasukat, lempparit sellaiset. Muutama vuosi sitten löysin jonkin blogin kautta
kuvan tämäntyylisistä sukista. Sitten kadotin sen ja tein muistikuvan perusteella tällaiset. Tai kolmet, joista jokaisen sukan kuvio hieman poikkeaa toisista. Minusta uniikki on juuri tätä. Teen nämä aika ohuesta villalangasta, niin niistä tulee sirommat. Mikäs tässä on ollessa - kuusen katveessa.

Löytöjä sisustuskaupan tehtaanmyymälästä. Raikkaita ja pirteitä.


Pikkujoulukuusi sai kantaakseen tuikkukynttilät. En tiennytkään että tällaisia on olemassa. Hyvää pikkujoulua.

torstai 27. marraskuuta 2014

Adventtisukka ja -säkki


Valkoinen joulu- tai adventtisukka on tehty vanhasta pitsilakanasta ja reunaan olen laittanut vitivalkoista karvaa. Vanhat, vahvat lakanat ovat hyvälaatuisia ja pysyvät kuosissa. Tänään löysin sen alla olevan adventtisäkin ja piti ostaa, koska en sellaista ole koskaan nähnyt. Täytyy maanantai-aamuna katsoa, onko säkkiin sujahtanut jotain, vai alanko itse kerätä sinne jotain..


Höyhenet löysivät taas paikkansa pullonkorkissa. Kesällä pidän pullossa vettä, jolloin valo taittuu eri aikaan hienosti. Pullon päällä on siis korkkina korimainen tuikkupidike. Höyhenten kanssa pitää olla paristotuikku, ettei satu vahinkoa. Nämäkin löytyivät Finnmarin tehtaanmyymälästä.

tiistai 25. marraskuuta 2014

Kasvihuoneen löydöt





Löysin tällaisen kirppikseltä tai jostain. Se sopii niiin hyvin kasvihuoneen sisustukseen. Vähän lisäilin helmikoristeita ja kristalleja joita löytyi laatikon pohjalta.



Pakko muistella kesää ja Brita-torttua


Oli pakko kaivaa pimeyden keskelle muisto kesästä. Brita-torttua ja kunnon limua laiturilla. Eikä siitä ole kuin muutama kuukausi. Brita-torttu toimii hyvin vaikkapa itsenäisyyspäivän jälkkärinä..Täytyypä tuunata, saas nähdä millainen tulee.

lauantai 22. marraskuuta 2014

Iltapäiväglögillä


Jouluglögillä siskon kanssa iltapäivän kunniaksi. Ihana kanelin tuoksu. Pähkinät, mantelit ja piparit maistuu.



Jouluvalmisteluja mökillä. Siivekkään koiran ja muistolyhdyn tein aikapäiviä sitten koirani siirtyessä omalle linnunradalleen..tai koiraradalleen. 

Kaunista linnuille


Mökkilinnuille maistiaisia. Pari pakettia paistorasvaa sulatettuna ja siemen/pähkinä mix sekaan. Kakkuvuoka oli jäähtymässä yön yli. Metsästä kuuluu mukavaa talvilintujen sirkutusta.



Rasvaa oli vähän reilusti ja tein pikkuvuokaan roikkuvan herkun. Kannatin-naru on hyvä laittaa rasvaseoksen sisään ennen jähmettymistä. 


keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Helvig-lapaset ja Turkin saappaat


Nyt on tarpeeksi kylmä kaivaa lapaset ja lämpimät sappaat käyttöön. Lapasten malli on äidin peruja lähes ajalta 80 vuotta sitten. Annoinkin lapasmallille nimen Helvig. Mutta FourSeasons- nimi sopisi hyvin. Kevään-kesän vihreyttä, syksyn oranssia ja keltaista, talven mustaa. Ja kaikki kesän vaalealla. Revontulet. Nämä on kutonut parturi-Sakke mallin mukaan. No niin, tulipahan lanseerattua nimetkin ;-). Löysin syysloma-matkalta Turkista upean väriset nahkasaapikkaat. On muuten kunnon karvat varsissa, jotta talvella tarkenee.  

tiistai 18. marraskuuta 2014

Savitontut heräävät eloon


Viisi vuotta meni, että en saveen käsiäni upottanut. Muutin nimittäin Lahteen silloin ja ihanainen Eevastiina- ope jäi vanhalle paikkakunnalle. Nämä jouluntoivotustontut olivat viimeiset työt siellä, nimet ovat Kuusenkatveessa, Ritiralla on positiivisuuden huippuvoittaja ja Truut enkelitontttu. Nyt olen taas aloittanut keramiikan väännön, perästä kuuluu.


maanantai 17. marraskuuta 2014

Höyheniä ja poroja





Nyt on iskenyt höyhenvaihe. Löysin varastoistani ison pussin höyheniä. Tällaisia kynttiläkehikkoja oli alekorissa ja matkaan lähti viisi tuunattavaksi. Laitoin kuumaliimalla kiinni ja palavan kynttilän täytyy olla lasissa - ettei höyhenet pelmahda.



Etukuistila ovea vartioi tarkkasilmäinen poro tai kauris - mikä lie. Se sai kaulukset höyhenkranssista. Näitä poroja on jotenkin ilmestynyt niin kotiin kuin mökillekin. Höyhenillä on kiva tuunata vaikka lampunvarjostimia. Niistä myöhemmin.

lauantai 15. marraskuuta 2014

Viikonlopun touhuja




Tällainen sammalkranssi tänä vuonna sitten tuli. Punasipuleista kuori pois, grillitikulla kiinni kranssiin. Kanelitangot ja anikset kiinnitin vain rautalangalla kiinni. Olipas mukava tuoksu. Sammalkranssia ei kannata heittää pois keväällä, kun se on kuivunut. Nosta se syksyllä ulos sateeseen ja kas, se on jouluksi vihreä.




Nyt on meidän pikkujoulukausi virallisesti avattu, kun on pikkuinen kuusikin portailla. Sammalta oli sen verran yli, että sain niistä vielä koristeita.


Teen kivoja löytöjä Finnmarin tehtaanmyymälästä täällä Lahdessa. Nämä pikkuiset ballerinat olivat alekorissa, kun vasemmassa jalassa oli jalkavamma. Laitoin toiselle höyhenistä hameen ja toinen sai siivet selkään. Nyt ne saivat uuden elämän ja liihottelevat terassin kattokranssissa kaamosvalojen alla. Söpöjä..







torstai 13. marraskuuta 2014

Pyhäinpäivän askartelua ja joulufiilistelyä


Innostuin jo vuosi sitten veistelemään kurpitsaan muutakin kuin perinteisesti
silmiä ja suuta. Suht iso kurpitsa jonka koversin jäätelökauhalla. Mallin piirtelin ensin paperille ja sitten pistelin neulalla viivojen läpi kurpitsan pintaan. Sitten vain hedelmäveitsi laulamaan. Muovinen varis löytyi Kärkkäiseltä. Idea tuli Thaimaan matkaltamme kun kävin fruitcarving-kurssin hotellillamme. Ihan suositeltava juttu vaikkapa sadepäiväksi.




Syksyn viimeisiä iltoja. Ihastuin Thaimaan matkalla näihin pallovaloihin joita myytiin joka paikassa. Vaihdoin vain kirkkaammat ja Suomeen sopivat ulkovalot sisään ja nyt näyttävät ihanilta kaamoksen pimeällä terassilla. Talvi saa tulla.




Kasvihuone muuttui jouluhuoneeksi. Tomaatin raaskut heivasin ulos ja laittelin ruukkuihin sammalta. Mintut, timjamit, salviat ja persiljat saivat vielä lisäaikaa. Niistä tuli aivan uskomattoman hyvä tuoksu, kun kynttilät lämmittivät sisäilman.


Terassi sai jo talvikoristuksen, luistimet saivat kunniapaikan, kun seisoivat käyttämättöminä varastossa. Huurre tekee kaikesta niiiin kauniita!