lauantai 28. maaliskuuta 2015

Hot cross buns - kokeilua lahtelaisittain



Hot cross buns eli "ristipullat".
Pääsiäinen lähestyy ja päätin kokeilla jotakin muuta rahkapiirakoiden ja lusikkaleipien sijaan. 
Näitä tehdään ja tarjotaan pitkänäperjantaina, siis liittyy pääsiäisen tapahtumiin ja ristiin naulitsemiseen.
Tein pullaversion pohjaksi, vaikka löytämissäni ohjeissa nämä tehdään enemmänkin sämpylänohjeella, tässä yksi linkki Hot cross buns

Kolmen desin pullataikina riittää mainiosti. Asettele pullat vieriviereen noin, jätä 1 cm pullien väliin. Nostata 15 min, voitele munan keltuaisella.
Risti tehdään näin: 

1/2 dl vettä
5-6 rkl vehnäjauhoja

Sekoita hyvin. Laita pursottimeen ja pursota ristit kuvan tavalla.
Laita uuniin 210 asteetta noin 20 min.
Kokeilin myös muutamaan pullaan viikunahilloa sisälle.


Näin ristit jäävät valkoisiksi.
Väri ei ole luonnossa noin tumma, jotenkin en saanut kuvattua oikeaa väriä.

Pursotin sokerikuorrutusta (suoraan tuubista) ristikohtien päälle.
Melkeinpä olisivat olleet paremman näköisiä ilman tuota valkoista kuorrutetta.

Viikunahillo toimi hyvin. Laitoin siis nokareen leipomisvaiheessa pullan sisään.


Railot ovat tosi vaarallisen näköisiä, en taida lähteä jäälle käppäilemään. 
Joten..


.. rommia kuumalla sokerivedellä ei maistuisi pahalle.

Sipuli tahtoo vapauteen.
Laitoimme aikoinaan tiskipöydän taakse laattojen/tapetin sijaan tuollaisen laminoidun levyn. Niitä voi painattaa vaikka omalla kuvalla.. Tuo on ollut nyt ainakin kaksi vuotta ja on kestänyt pärskeet vaurioitta.
Tiskaaminen on ihan mukavaa tiskikoneettomassa mökissä, kun ajatukset voivat vaeltaa Toscanassa. Arjen pieniä mukavuuksia.


Hei huomenna on virpojien aamu, varaudu!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti