maanantai 9. toukokuuta 2016

Pizzauuni tulille, pizza oven 2016

Nyt on kesä-aika sitten julistettu alkaneeksi. 
Pizzauuni sai tulikasteen talven jälkeen ja välttyi  
halkeamilta. Tämän kesän juttu on tehdä pelti uunin eteen ja
kehittää uusia reseptejä.

Kahden tunnin lämmitys ja mittari näyttää 250 - 300 astetta.
Hiilet työnnetään hevosenkengän muotoon reunoille ja
avot - pizza kypsyy muutamassa minuutissa. Mukavaa hommaa
seurustelun ohella.

Kuusi pizzaa ja kaikki meni kuin kuumille kiville. Reuna on rapea,
tosin pohjasta tuli hieman paksuja, koska taikina oli
kylmästä säästä johtuen jähmeää kaulittavaksi.

Viimeisiä paloja viedään.


 Vähän oli talon emännällä väärä vaatetus.
Pääasia että kynsilakka varpaissa sopii paidan väriin.. 



Pizzauuni ja Gaudipenkki selvisivät taas talvesta ilman vaurioita.
Mitähän tänä kesänä keksinkään tehdä?

2 kommenttia:

  1. Hieno pizzauuni, muutoinkin näyttäisi teillä okevan oikein tunnelmallinen kesäpaikka 😊

    VastaaPoista