sunnuntai 6. tammikuuta 2019

Joulu 2018 Villa Rievelissä - eggnogit ja uusia kokeiluja

 Eggnog, kinkku ja Hannu&Kerttu



Joulu ei tule ilman itsetehtyä eggnogia. 
Vuosivuodelta sen tekeminen tuntuu helpommalta ja tuo jotain kivaa 
ohjelmanumeroa joulun odotukseen.
Tänä vuonna tein pari keitosta ja loppujen lopuksi parasta
tuli ihan soveltaen omasta päästä ja käyttämällä Barbadoksen 
vaaleaa rommia.
Ohjeen eggnogiin löydät esim aiemmista postauksistani


Tänä jouluna perinteinen "sahtiseimi" vaihtui
työkiireiden yms vuoksi tällaiseen - vaan ei huono vaihto.


Hannu&Kerttu
Kävipä tänä vuonna niin, että kaivosta loppui vesi.
Oli täysikuu, valoisaa ja pakkasta.
Pariskunta lähti ämpärit kädessä hakemaan juomavettä
läheisestä lähteestä pientä polkua pitkin.
Hiljaisuus ympäröi metsän, vain kuu valaisi,
jätti korkeiden kuusten pitkät varjot.
Oli melkein jouluyö - täydellistä.


Kinkku on kunkku! Löysin kivan kokeilun kuorrutukseen - 
kinkkutikun possukin on aivan ihmeissään.
Sekoitin omatekoisen sinapin pintaan pistaasi-halvaa ja koristeeksi 
vain tähtianiksia luumujen ja neilikoiden sijaan.




Kasvihuoneen "sahtiseimi" sai nyt levätä tämän Joulun.
On totta, että kaiken valmistelu kasvihuoneessa vie oman
 aikansa. Tänä syksynä olen käynyt harvakseltaan residenssissäni 
ja pohjatyöt ovat jääneet tekemättä kasvihuoneessa.
Tyhjä tila täyttyy nopeasti, kasvihuone kuitenkin ilahdutti meitä jääkukilla.


Tervetuloa joulu ja pukki!
Edesmenneet on nyt muistettu kynttilöillä.

Aattoilta 24.12.2018
Kaikki valmista illalliselle.
Rakkaat naapurit ovat jo lähtökuopissaan.

Juhlakuusi paraatipaikalla, pöytä katettu, laatikot lämpiämässä.
Lapset tulevat vasta joulupäivänä, joten nyt aikuisten joulu.



Hyvää vuotta 2019 ystävät!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti