lauantai 10. tammikuuta 2015

Portugalilaisten herkkujen kokeilua ja matkavinkki

Täyteläistä maito-vaniljakiisseliä Portugalin malliin.
Poikamme ylisti joululomareissun perheiden valmistamia dinnereitä ja erityisesti jälkiruokia. Karkkejahan siellä ei ole laajaa valikoimaa, koska makeita jälkiruokia syödään paljon. Joten - googletin reseptejä.
Tavoitteena oli kutakuinkin suoriutua asteikolla kaksi tähteä. Kiisseli sai pojalta erityisen mairean nyökkäyksen. 


Tässä resepti ja voin vakuuttaa kokemuksella, että tämä on nopea ja putoaa varmasti vaikkapa huomenna aamiaisella. Käytin tätä kiisseliä alla olevassa "kääretortussa".


Tämän on tarkoitus olla Tortas de Azeitao. Nyt arvaan, että Eevastiina naureskelee. Ei ihan mennyt kuin strömsössä. Ohje löytyi tuolla haulla ja oli vähän tulkinta ongelmia. Kiisseli oli maukasta ja muutenkin varmaan oikean makeaa. Edelleen maistui pojallemme.

Oliiviöljyä tuli tuliaisena, kiitos. 
Erinomaista, maistuu krantummallekin öljyn ystävälle.

Matkavinkki heinäkuulle, jos haluat kokea ja nähdä jotakin kaunista!
Festa dos Tabuleiros, sadonkorjuujuhla,  4.-13.7.2015 Tomarissa, 100 km Lissabonista pohjoiseen.
Fiesta järjestetään joka 4. vuosi. Pikkukaupunkiin saapuu tuhansia ihmisiä.

Parhaat jutut löytyvät sattumalta ! 
Kuopuksemme oli viime kesänä AirCamp - ilmailuleirillä Tomarissa ja saimme silloin tietää, että tällainen tapahtuma on tulossa tänä vuonna. En ollut aiemmin kuullutkaan tällaisesta, joten päätimme, että 2015 heinäkuussa menemme katsomaan tätä kaunista ja hyvin järjestettyä tapahtumaa. Aiempina vuosina väkeä on ollut pikkukaupungissa miljoonan luokka.

Tämä paikallinen lady valmistaa pläkkipellistä koristeet.
Yksi pöydällä olevista lähti matkalaukkuun ja löysi paikkansa meidän mökiltä.


1 kommentti:

  1. Hei ihanan näkönen festari. tollasessa olis kiva käydä. Unohduin katsomaan videoklippejä erilaisilta festareilta Portugalista. Kiitos sulle!
    Kuule, ei yhtään naurattanu sun leivonnaisjutut. Mulla on itellä anopin vanha, iso keittokirja, joka pursuaa ihania reseptejä, mutta ne on joskus älyttömän monimutkaisia. Mutta kiitos vaan vinkistä, googlasin pasteis de nata- leivosten ohjeen ja nyt tiedän miksen ole saanut niitä itse onnistumaan, olen yrittäny pari kertaa.Pasteis de nata- leivokset on mulle sellanen must-juttu, niitä pitää saada heti ekassa kahvilassa kun saapuu Portugaliin.(winkwink) Toinen on bolinhos de bacalhau, mutta niitä onneksi osaan tehdä itsekin, kunhan saan anopilta postipaketin, joka haisee.... kuivatulle kapakalalle.
    Ihana kuva Tossusta! Tuo Tossu joskus mukaan kurssille, on kamala koiruusikävä..

    VastaaPoista