torstai 2. heinäkuuta 2015

Täysikuu ja paras hellekeitto

Täysikuu eilen illalla klo 23:50.
Vieläkin näin valoisaa yöllä.
Kun täydenkuun aikana ei nukuta, on mukava saunoa ja vaikka kuvailla.

Täysikuu klo 02:00, montako kuuta näet kaikkiaan, 
heijastukset mukaan lukien?

Hellettä odotettavissa, tässä Solelta vuosia sitten saatu resepti.
Toimii erityisesti hellepäivinä.
Tarpeet löytyvät aina meidän kaapista.


Tomaatti-meetvursti-papu-keitto


1 purkki valkosipuli-tomaattimurskaa
1 purkki chili-tomaattimurskaa
1 purkki ruskeita kidney-papuja
1 paketti meetvurstia (myös chorizomakkarara käy)
1 lihaliemikuutio
1-2 valkosipulinkynttä puristettuna
2-3 purkillista vettä (käytän murskapurkkeja mittana)
yrttejä: timjami, lehtipersilja, persilja jne..
suolaa tarpeen mukaan.

Pilko meetvurstit kuutioiksi.
Huuhtele kidney-pavut vedellä.
Murskaa lihaliemi ja valkosipulinkynnet.
Kaada tomaattimurskat, vedet, pavut,metvurstit ja mausteet kattilaan.
Keitä noin vajaa tunti. Tarkista maku.
Lisää pinnalle persiljaa.

Maku vain paranee uudelleen lämmitettäessä.
Tästä tulee noin 4-6 annosta.
Itse teen aina tupla-annoksen.



Lehdokki tuoksuu nyt parhaillaan.
Mökkimme rantaan on ilmestynyt yhdeksän upeaa lehdokkia.
Tuoksu on suorastaan huumaava iltaisin.

Orkidean sukua.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti