perjantai 2. lokakuuta 2015

Kurpitsaa läjäpäin parvekkeelle, kana-kurpitsakeitto halloweeniin ja full moon 2015

Kurpitsat ovat tulleet kauppoihin ;-)
Syyskanervat saivat jäädä tänä vuonna hyllyyn.
Näkyypä tuolla yksi sittenkin olevan ja parsakaalikin.
Etsin artisokkia, mutta oisko niin että nyt ei ole niiden sesonki?

Saa nähdä miten nämä säilyvät kuistilla,
säästyvätkö harakoilta ja ohikulkijoilta.

 Nyt olisi hyvä aika aloittaa kurpitsakaiverrukset,
saisinkohan jonkun innostumaan kaveriksi?
Olen monena vuonna tehnyt sellaisen portaiden pieleen halloweenina.
Siis sellaisen pienemmän piiperrettävän, eikä siis silmät-nenä-suu versiota.

Viime vuonna se näytti tältä.
Muutama tenava ei uskaltanut kävellä läheltä meidän taloa;-)
Tuo korppi on Kärkkäisen metsästyspuolelta ostettu ja muovinen.

Sammalkranssin voi jo viritellä ulos. Aloittelin alkuillasta
ja jatkan huomenna. 
Käytin tässä mökiltä tuomia sammalia ja kaikki tuossa olevat 
muratit, kanervat ja marjat ovat kuistin kasveista.
Viime talvinen sammalkranssi oli kuivunut,
joten päälle vaan uutta märkää ja rautalangalla kiinni.
Jos varastoissa on kuivia kransseja, nosta ne nyt ulos maahan ja sateeseen.
Melkein viikossa ne aloittavat uuden elämän.


Väriterapiaa kurpitsakeitosta.
Tässä hyvä ja herkullinen vinkki halloween partyihin.
Kaikenlisäksi laktoositon ja gluteeniton.


Kana-kurpitsakeitto (lahea)

n.2 l vettä
1/2 kurpitsa
400g broilerinlihaa
400g paketti uunijuureksia
2 perunaa
3 kpl kanaliemikuutioita
2-3 dl kookosmaitoa
3 valkosipulinkynttä
1/2 tl cayennepippuria
1/3 tl kanelia
1 tl suolaa
pippuria myllystä maun mukaan

1. Halkaise keskikokoinen kurpitsa, kaavi siemenet ja höttö pois.
Leikkaa ulkoreuna pois ja palastele. Minulla oli noin litra kurpitsaa.
Kuori myös muutama peruna.
2. Laita isoon kattilaan noin 2 l vettä, juurekset, kurpitsanpalat, perunat,
ja 2 kanaliemikuutiota. Anna kiehua hiljakseen kypsäksi.
3. Keitä kananpalat kypsäksi noin litrassa vettä, laita sekaan kanaliemikuutio.
4. Kun juurekset ovat kypsiä, kaada keitinliemestä 2/3 pois. Kaada myös kanaliemestä puolet pois. Jätä vähän keitinlientä, jos haluat ohentaa keittoa.
5. Yhdistä kaikki ja soseuta blenderillä hyvin. Lisää kookosmaito ja mausteet.
Tarkista maku.


Täysikuu 28.9.2015 Ylä-Räävelillä.
Kuuvalvojaiset siskon kanssa.









6 kommenttia:

  1. Uuuh, kun ihania " kurpitsakukkia" sulla piristämässä syksyä!
    Tuo alimmainen kuva mökiltäsi on tosi upean näköinen, utuinen ja taianomainen superkuineen.

    VastaaPoista
  2. Iltaa Ipa, tein juuri kasvisversion keitosta ja heitin viela pinaatit sekaan loppuvaiheessa. Minusta maistuu todella hyvalle, mutta katsotaan mika on Lilin mielipide asiaan huomenna.

    VastaaPoista
  3. Iltaa Ipa, tein juuri kasvisversion keitosta (bataattia kurpitsan sijaan) ja heitin viela pinaatit mukaan loppuvaiheessa. Hyvaa tuli! Jaan odottelemaan Lilin mielipidetta asiaan, kun tarjoilen sita huomenna illalliseksi.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Eevastiina viestistä. Hörppäsin muuten tekemääsi "droppia" kolottavaan kylmyyteen. Hyvin lämmittää, toivotaan ettei flunssa kaada. Tykkään kanssa näistä kurpitsakukista, toivotaan ettei pakkaset pehmennä niitä liian aikaisin. Kertsussa nähdään taas, halit Ipa

    Moikka Jenni ja Lili, toivottavasti keitto maistuu Lilillekin. Meinatteko kaiverrella kurpitsijoja halloweenin aikaan? Halit teille, Ipa

    VastaaPoista
  5. Hyvin maistui keitto!myos Lilille! Tanaan kaytiin ostamassa pari kurpitsaa, tarkoituksena on kaivertaa ja tehda lisaa keittoa. Terkkuja

    VastaaPoista
  6. Hyvä hyvä. Laita sitten kuvia tuotoksista ;-) Taerkkuja

    VastaaPoista