Sesonkiherkut Runebergin rouvan tortut ja
laskiaispullat ovat mahdottoman hankalia syödä, ainakin minun
mielestäni. Tänä vuonna tein tortut kakkuna ja hyvin tuo
näyttää hupenevan.
Runebergin rouvan kakku
200 g voita
2 dl sokeria
0,5 dl appelsiinin mehua puristettuna
2 munaa
2 rkl appelsiinin kuorta raastettuna
2,5 dl jauhoseosta (n. 5 piparia, 3 hapankorppua, 1dl korppujauhoja)
1,75 dl mantelijauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vajaa tl kardemummaa
1. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää appelsiinimehu ja kuori.
2. Vatkaa munat yksitellen koko ajan vatkaten.
3. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sekoita lusikalla
voi-sokeri seokseen.
Väliin 1 dl paistonkestävää vadelmamarmeladia
Laita puolet taikinasta voideltuun pohjaan. Levitä marmeladi kerrokseksi
väliin. Lisää loput taikinasta päälle.
Paista 175 vajaa tunti.
Jäähdytä, kumoa ja kostuta
1 dl punssia (laitoin appelsiinimehua)
1 dl vettä
Kuorrutus
3 rkl pakaste vadelmien lientä
2-3 dl tomusokeria
Vatkaa tasaiseksi ja paksuksi.
Pursota päälle kuvioita ja lisää tuoreita vadelmia.
Tuli oikein täyteläisen makuista.
Nautin jouluna saadun Wilsonin kahvin kanssa.
Muistattehan juoksija Wilson Kirwan? Lahtelainen yritys ja kaveri. www.wisoncoffee.fi
Niin uutta, että kahvia on ennakkomyynnissä vasta Lahdessa Helenan
Kotileipomon Toricafessa. Joten sinne mars.
Ensi viikolla alkaa saada maanlaajuisesti CM, K- supermarketeista ja K-marketeista.
Perinteiset laskiaispullat ovat saaneet oman version.
Mini size pullat tekivät kauppansa viime vuonna.
Taidan tehdä samanlaisia tänä laskiaisenakin.
Tein minipullia 2,5 dl taikinasta ja väliin vadelmanmakuista kermavaahtoa
ja kruunuksi fresh vadelma. Nämä ovat enemmänkin makupaloja.
Mieheltäni Helsingin-terveisiä tiistailta. En tiennytkään, että
Victoria Secretillä on myymälä Helsingissä. Kiitos Manu.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti